Home

Te koopFor sale – Zu verkaufenÀ vendreSe vende

 

Welkom op de website van Eos, een Colin Archer-type Risør skøyte, gebouwd door K. Christensen & Co in Moen, Noorwegen, in 1932. Eos is in Nederland gerestaureerd door haar huidige eigenaren en opnieuw te water gelaten in 2000.

 

Eos was voorheen een vissersboot en is omgebouwd tot pleziervaartuig, waarbij de restauratie op traditionele wijze is uitgevoerd. Dek, kajuitopbouwen, roer, mast, rondhouten, tuigage, zeilen, ballast, kielbalk, stalen zool en het hele interieur zijn nieuw gebouwd vanaf 1990. Diverse planken en spanten zijn in die periode vervangen en ook recentelijk. De afgelopen jaren is ze gebruikt voor uitgebreid varen en bewonen. De gescheiden achterkajuit maakt haar ook geschikt voor charteren en Airbnb.

 

Nu te koop vanwege gezondheidsredenen, maar Eos zelf is nog steeds sterk genoeg voor vele actieve jaren en ze is klaar voor een nieuwe eigenaar om haar reizen voort te zetten en haar overal te laten bewonderen.


Eos is ingeschreven in het Nederlands Kadaster dwz met een Nederlandse zeebrief en meetbrief .
Er is een BTW-verklaring.

In Nederland had Eos de status van Varend Monument®.

 

Eos is momenteel aan de zuidkust van Portugal, dichtbij Faro-vliegveld.

 

Prijs € 35.000.

(Gedeeltelijke) inruil voor een kleinere boot is mogelijk.

Verkoopcontract kan worden verzorgd door een makelaar.

 

 

"Mooie boot, veel werk." We horen het vaak.

Ja, Eos is een oude houten boot en heeft wat aandacht nodig van tijd tot tijd. Er zal altijd wel een lekje zijn en volgend jaar kan er een ernstige lekkage ontstaan, maar het is hout en kan gemakkelijk worden gerepareerd/vervangen. Eos is geen jachtwerf-boot en sommige spullen zijn al meerdere jaren in gebruik, maar bij regelmatig gebruik is er ook regelmatig onderhoud. De “to-do”-lijst is oneindig, maar boot“klussen” beschouwen we niet als “werk”. Al die jaren zijn we met plezier de verschillende uitdagingen van het instandhouden van een Varend Monument zelf aangegaan. En ondanks het vaak toegevoegde "veel werk" zijn we altijd trots op de complimenten voor onze mooie boot.

 

Voor....                                                                      ....en na

Eos in e-magazine "de CLASSIC Zeiler" p. 16
de Classic Zeiler 13.pdf
Adobe Acrobat Document 15.3 MB